Ce să mănânci să scapi de retenția de apă și balonarea din timpul verii. Alimente care elimină fluidele toxice din corp

Un nutriționist a împărtășit cele mai bune trei alimente pe care să le consumi pentru a preveni retenția de apă și pentru a ameliora balonarea pe timpul verii.
  • Publicat:
Ce să mănânci să scapi de retenția de apă și balonarea din timpul verii. Alimente care elimină fluidele toxice din corp
Ce să mănânci să scapi de retenția de apă și balonarea din timpul verii. Alimente care elimină fluidele toxice din corp

Un nutriționist a împărtășit cele mai bune trei alimente pe care să le consumi pentru a preveni retenția de apă și pentru a ameliora balonarea pe timpul verii. Odată cu menținerea temperaturilor ridicate, mulți pot resimți senzația neplăcută de balonare. Potrivit GetSurrey.co.uk, Kyle Crowley, Chief Product Officer la Protein Works, a oferit sfaturi de top pentru a evita balonarea în zilele călduroase. De asemenea, a explicat de ce ne balonăm mai ales în timpul verii și cum putem preveni acest lucru.

De ce ne balonăm mai des pe timpul verii și cum scăpăm de retenția de apă?

Balonarea în timpul verii este frecventă atunci când temperaturile cresc. În zilele caniculare, ne schimbăm adesea dieta, iar mulți recurg la băuturi carbogazoase pentru a se răcori, lucru care poate duce la balonare. Organismul nostru reține apă pentru a preveni deshidratarea, ceea ce ne poate face să ne simțim mai „umflați” decât de obicei. Iar dacă adăugăm și gustările și cocktailurile de vacanță, sistemul nostru digestiv are dificultăți să își mențină ritmul normal.

Citește și: 4 soluții naturiste pentru retenția de apă care chiar funcționează

Cele mai bune alimente pentru prevenirea balonării. Ce să mânânci să elimini retenția de apă

Fructe și legume bogate în apă

„Alimentele răcoritoare și bogate în apă, cum ar fi pepenele verde, castravetele și țelina, sunt esențiale în lunile de vară. Sunt pline de apă, ceea ce te ajută să rămâi hidratat și, implicit, fără balonare. Consumul de alimente cu un conținut ridicat de apă poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare și la îndeplinirea necesarului zilnic de lichide. Astfel, se poate preveni retenția de apă și se poate ameliora balonarea asociată deshidratării”, a spus Kylie.

Alimente bogate în probiotice

„Iaurtul și chefirul sunt ca o zi la spa pentru intestinul tău, pline de beneficii probiotice. Aceste alimente fermentate ajută la echilibrarea florei intestinale și țin balonarea la distanță. Probioticele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a restabili bacteriile sănătoase din intestin, existând un consens puternic privind eficiența lor în reducerea balonării”, adaugă specialistul.

Ghimbir și mentă

„Ghimbirul și menta sunt duo-ul dinamic pentru digestie. Fiecare dintre aceste ingrediente naturale este benefic în mod individual, dar împreună creează o combinație puternică de reducere a balonării și detoxifiere. Ceaiul de mentă este un remediu natural popular pentru diverse probleme digestive, în timp ce ghimbirul poate reduce fermentația, constipația și alte cauze ale balonării și gazelor intestinale. Bucură-te de beneficiile ambelor într-o singură băutură!”, spune specialistul potrivit publicației menționate.

Ce să eviți dacă vrei să previi balonarea

Băuturile carbogazoase și alcoolice

Consumul de băuturi carbogazoase este de evitat dacă îți dorești să reduci balonarea. Băuturile spumoase combină gazul cu lichidul pentru a crea acea senzație răcoritoare pe care o iubim. Dar atenție: tot acel gaz te poate lăsa balonat. Mai mult, adăugarea alcoolului în acest amestec spumos produce un efect dublu pentru balonare. Alcoolul este inflamator, irită intestinul și contribuie la senzația aceea neplăcută.

Alimentele procesate

Alimentele ultra-procesate sunt adesea pline de sare, un mineral care, consumat în exces, poate face ca organismul să rețină apă, determinând senzația de balonare. Alimentele și gustările bogate în zahăr, cum ar fi dulciurile și ciocolata, se descompun în organism și pot produce gaze suplimentare.

Produsele lactate

Deși sunt o sursă nutritivă atât de proteine, cât și de calciu, multe persoane întâmpină dificultăți în digestia lactatelor. Aproximativ 68% dintre oamenii din întreaga lume sunt intoleranți la lactoză, ceea ce înseamnă că nu pot digera lactoza, zahărul din lapte, ceea ce duce la balonare. Persoanele intolerante la lactoză pot totuși să tolereze smântâna, untul, brânzeturile tari sau lactatele fermentate, cum ar fi iaurtul. Alege alternative fără lactoză dacă lactatele îți provoacă disconfort.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult