Care este cea mai bună miere, de fapt. „Dacă vrem toate substanțele din miere, cel mai bine este să…”

Atunci când vorbim de cea mai bună miere, acest lucru ține de mai mulți factori. Așadar, cum o alegem, de fapt?
  • Publicat:
Care este cea mai bună miere, de fapt. „Dacă vrem toate substanțele din miere, cel mai bine este să…”
Alimentele de zi cu zi pe care le mănânci greșit. Mare atenție la miere, dar și la ciocolată

Mierea este considerată de secole un aliment cu proprietăți nutritive și terapeutice deosebite. Însă, în prezent, piața abundă în opțiuni, de la miere „bio” la miere polifloră sau cu diverse arome exotice. Așadar, cum identificăm cea mai bună miere?

Ce înseamnă „cea mai bună miere”?

Atunci când vorbim de miere de calitate, acest lucru ține de mai mulți factori: puritatea, proveniența, metoda de recoltare și, bineînțeles, gustul. În acest sens, specialiștii în nutriție și medicii atrag atenția asupra unui tip de miere adesea trecut cu vederea: mierea cu fagure.

În cadrul evenimentului Longevia Summit, Dr. Ștefan Stângaciu, medic specialist în medicină de familie, Președinte al Societății Române de Apiterapie, Fitoterapie și Aromaterapie, a explicat care este, de fapt, cea mai bună miere.

„Cea mai bună miere este cea din care se face fagure, deci cea care este certificată, dar dacă vrem toate substanțele din miere, cel mai bine este să cumpărați mierea de la apicultor cu tot cu ramă”.

Această recomandare pune accentul pe mierea brută, neprocesată, care nu a fost încălzită sau filtrată excesiv, așa cum se întâmplă adesea în cazul mierii din supermarketuri. Fagurele este o dovadă clară că mierea este naturală și minim procesată. De asemenea, conține ceruri, propolis și polen, componente care pot aduce beneficii suplimentare pentru sănătate.

Citește și: Ce miere cumpărăm din comerț și ce impact are asupra organismului?

De ce este important fagurele?

Fagurele este literalmente „ambalajul natural” al mierii, construit de albine din ceară. El nu doar că păstrează mierea în forma sa originală, dar adaugă și o serie de micronutrienți valoroși. În plus, consumul de miere direct din fagure, așa cum se întâlnește adesea în hoteluri sau pensiuni, este o experiență aparte: gustul este mai intens, textura diferită, iar conținutul nutrițional superior.

De unde cumpărăm mierea de calitate?

Ideal este să cumpărăm mierea direct de la apicultori locali, în special dacă aceștia oferă și rame cu fagure. Aceasta este garanția unei mieri naturale, netratate termic, care păstrează toate enzimele, vitaminele și substanțele active produse de albine.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult