Vinete pane, rețetă delicioasă de post, gata în doar 15 minute

  • Publicat:
Vinete pane, rețetă delicioasă de post, gata în doar 15 minute

Vinetele sunt legume extrem de hrănitoare și de versatile, pe care le poți prepara în moduri care mai de care mai creative. Dar pentru că brânza de capră sau carnea nu sunt consumate de toată lumea în această perioadă, din motive de restricții dictate de postul Crăciunului, ca să spunem doar două dintre ingredientele care se potrivesc perfect cu ele, îți propunem o rețetă de vinete pane irezistibilă, ușor de preparat și gata în doar 15 minute.

Ingrediente vinete pane

  • 2 vinete mari
  • 3 lingurițe de usturoi pudră
  • 1 ceașcă de pesmet
  • 1 linguriță boia dulce afumată
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de ceapă pudră
  • 1 linguriță de turmeric
  •  sare, piper
  • 1/2 ceașcă de ulei de măsline

Cum se prepară

Spală vinetele și taie-le rondele nu foarte groase. Pune pesmetul într-un castron și adaugă toate celelalte ingrediente peste el. Amestecă pentru omogenizare. Tăvălește fiecare felie de vânătă prin acest amestec și pune-le la prăjit în uleiul încins. Lasă-le câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe prosoape de hârtie, pentru a înlătura excesul de grăsime. Servește-le calde sau reci, alături de un sos din iaurt gras, puțin usturoi și mentă. Sau pune-le în sandvișuri, alături de salată verde și ceapă roșie tăiată fin. Pentru varianta mai dietetică, le poți băga în cuptor sau la air fryer, la 180 de grade, timp de 15 minute.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”