Varză de Bruxelles la cuptor: o rețetă incredibil de ușor de făcut și irezistibilă și pentru cei mai mofturoși

  • Publicat:
Varză de Bruxelles la cuptor: o rețetă incredibil de ușor de făcut și irezistibilă și pentru cei mai mofturoși

Varza de Bruxelles, deși extrem de sănătoasă, nu se află pe lista de preferințe a multor persoane. Mai ales când vorbim despre alimentația copiilor, greu se găsesc variante în care aceștia să o accepte.

Dacă te afli printre mofturoși sau vrei să găsești o modalitate de introduce varza de Bruxelles în alimentație, avem pentru tine o rețetă incredibil de ușor de preparat, dar, mai ales, foarte gustoasă.

Ingrediente

  •  1 kg de varză de Bruxelles
  •  10 linguri de ulei de măsline
  •  6 căței de usturoi, tocați fin
  •  2 linguriță de boia de ardei dulce
  •  Sare și piper proaspăt măcina, după gust
  •  100 g de parmezan ras
  •  100 g de migdale sau nuci, prăjite și tocate

Cum se prepară varza de Bruxelles la cuptor

Spală fiecare varză și taie cotoarele. Îndepărtează frunzele uscate și pe cele mai mari le poți tăia în două. 

Într-un castron amestecă uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, boiaua, sarea și piperul.

Înmoaie fiecare bucată de varză de Bruxelles în acest amestec și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ai grijă ca verzele să fie așezate într-un singur strat.

Încălzește cuptorul la 200°C și lasă la copt timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când verzele devin aurii. 

După ce scoți tava din cuptor, presară parmezanul ras și migdalele prăjite tocate peste varza coaptă.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”