Salată braziliană cu frunze de primăvară şi porc

Ingrediente: 1 kg muşchi slab de porc, 2 linguriţe coriandru, ¼ linguriţă sare de mare, 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin, ¼ linguriţă piper, 1 ceaşcă boabe de fasole roşie, 1/3 ceaşcă suc de mandarine, 10 felii de ananas, 4 mandarine, 3 linguriţe de cocos uscat, frunze de primăvară.
  • Publicat:
Salată braziliană cu frunze de primăvară şi porc

Ingrediente: 1 kg muşchi slab de porc, 2 linguriţe coriandru, ¼ linguriţă sare de mare, 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin, ¼ linguriţă piper, 1 ceaşcă boabe de fasole roşie, 1/3 ceaşcă suc de mandarine, 10 felii de ananas, 4 mandarine, 3 linguriţe de cocos uscat, frunze de primăvară (lobodă, salată verde, leurdă, păpădie).

Mod de preparare:

Se coace cotletul de porc în hârtie pergament, condimentat cu sare, piper, coriandru. Se taie apoi în felii subţiri şi se adaugă boabele fierte de fasole şi feliile de ananas şi portocale. Se pune pe o farfurie un pat de orice fel de frunză verde pe care o găsiţi în piaţă. Nu vor rezista mult timp pentru că nu au conservanţi.

Se face un dressing din sucul de mandarine, ulei extravirgin de măsline. Se decorează cu fulgi uscaţi de cocos. Frunzele, în combinaţie cu produsele din carne, asigură o digestie corectă. În combinaţie cu ulei extravirgin de măsline sunt o reală protecţie cardiovasculară prin faptul că fluidizeaă sângele şi în al doilea rând împiedică LDL colesterol, colesterolul rău, să se depune pe vasele de sânge. În plus, vitaminele şi mineralele din plante sunt perfect absorbite dacă se consumă în acelaşi timp cum masa grasă (uleiul) care aduce vitamine uleioase.

Tips: Când cumpăraţi citrice, citiţi-le eticheta. Dacă provin din agricultura convenţională, producătorii vă indică pe etichetă să nu le consumaţi coaja. E de preferat consumul de coajă provenită de la citrice ecologice.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Salată de vară Dukan
Salată de vară Dukan
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: