Muşchiuleţ de porc cu sos de vin cu mere şi scorţişoară

Friptura de porc nu pare a fi neapărat un fel de mâncare special, dar reţeta de mai jos vă poate suprinde, combinaţia de carne cu mere în sos de vin cu scorţişoară oferind un amestec de arome şi texturi foarte plăcute.
Muşchiuleţ de porc cu sos de vin cu mere şi scorţişoară

Friptura de porc nu pare a fi neapărat un fel de mâncare special, dar reţeta de mai jos vă poate suprinde, combinaţia de carne cu mere în sos de vin cu scorţişoară oferind un amestec de arome şi texturi foarte plăcute.

Număr de porţii: patru

Ingrediente:

– un muşchiuleţ de porc tăiat în două
– 1 lingură cu ulei de măsline
– sare şi piper după gust
– 1/2 cană cu vin Riesling
– 2 mere decojite, fără seminţe, tocate cubuleţe
– 1/2 cană supă de carne (de pui)
– 1 lingură cu oţet de mere
– 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
– 1/4 linguriţă de nucşoară măcinată
– 1 şi 1/2 linguriţă de zahăr brun
– 1/2 linguriţă de amidon din porumb dizolvat în 2 linguri de apă

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc iute. Asezonaţi bucăţile de carne cu sare şi piper după gust, apoi prăjiţi-le în uleiul încins, până când carnea este acoperită de o crustă subţire pe toate părţile (circa 8 minute). Daţi focul la minim şi continuaţi să gătiţi muşchiuleţul până când carnea de la mijloc nu mai este roz, întorcând bucăţile pe toate părţile, pentru circa 25 de minute.

Luaţi muşchiuleţul din tigaie, aşezaţi-l pe o farfurie, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi lăsaţi carnea să se odihnească astfel într-un loc călduţ, pentru zece minute.

În timp ce carnea se odihneşte, turnaţi vinul în tigaia în care aţi prăjit carnea, fără să aruncaţi resturile de carne şi ulei. Folosiţi o lingură de lemn pentru a desprinde resturile de friptură lipite de fundul tigăii, amestecând încet, până vinul dă în fiert. Fierbeţi pentru două minute, apoi adăugaţi merele tăiate cubuleţe, supa de carne, oţetul, scorţişoara, nucşoara şi zahărul brun. Amestecaţi până ce merele se înmoaie, pentru circa 10 minute. Adăugaţi amestecul de amidon cu apă în tigaie pentru a îngroşa sosul. Gătiţi şi amestecaţi timp de un minut, până când sosul se îngroaşă.

Tăiaţi carnea în felii de maximum un centimetru grosime şi aranjaţi-le pe un platou. Turnaţi sosul de mere peste feliile de muşchiuleţ şi savuraţi.

Sursa: Mediafax

Tocăniţă de ceapă cu măsline şi pui
Tocăniţă de ceapă cu măsline şi pui
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL
Recomandări: