Muşchi de porc cu piure şi sos roşu

Ce trebuie să ştiţi despre muşchiuleţ? Că se frige destul de repede şi că, dacă nu-l usuci, rămâne destul de fraged. Cum faci să nu-l usuci? Poţi să-l condimentezi cu sare grunjoasă şi piper.
Muşchi de porc cu piure şi sos roşu

Ce trebuie să ştiţi despre muşchiuleţ? Că se frige destul de repede şi că, dacă nu-l usuci, rămâne destul de fraged.

Cum faci să nu-l usuci? Poţi să-l condimentezi cu sare grunjoasă şi piper, să-l frigi bine şi uniform pe toate părţile (cam 10 minute) într-o tigaie, cu puţin ulei, apoi să-l pui în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru încă 10 minute (poate mai mult, poate mai puţin, în funcţie de mărimea muşchiuleţului).

Ca să verifici că-i făcut, înfige o ţepuşă în partea cea mai groasă (una metalică), ţine-o acolo 10 secunde apoi lipeşte-o de încheietura mâinii, unde-i pielea mai subţire. Nu te frigi, dar dacă ţepuşa e fierbinte, înseamnă că în centrul bucăţii de carne ai o temperatură destul de mare încât aceasta să fie făcută dar şi suculentă în acelaşi timp (sau ai putea să foloseşti un termometru pentru carne, la 70-71 de grade Celsius poţi scoate carnea din cuptor şi să o laşi să se odihnească 2-3 minute, timp suficient pentru ca temperatura din interior să ajungă la 73 de grade Celsius).

Cât despre cartofii piure, treaba-i simplă: îi fierbi în apă cu sare, îi zdrobeşti cu unt topit în lapte (cam 30% din cantitatea de cartofi).

Sosul roşu e şi mai simplu: trei frunze de busuioc şi un căţel de usturoi zdrobit într-o tigaie cu puţin ulei, roşii pasate sau bulion, sare, piper, o pişcătură de zahăr, lăsate pe foc mic până scade cât vrei.

Reţetă oferită de Chef Adrian Hădean, jurat MasterChef România.

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică
Recomandări: