Brioșe de post cu stafide. Sunt gata în 40 de minute!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Brioșe de post cu stafide. Sunt gata în 40 de minute!

Brioșele sunt gustări delicioase, ușor de preparat și ideale atunci când nu ai nicio idee de mic dejun, spre exemplu. Azi îți spunem cum să faci brioșe de post cu stafide, cu doar câteva ingrediente, sănătoase și potrivite și pentru cei care respectă această perioadă de restricții alimentare. 

Ingrediente brioșe de post cu stafide

  •  3 banane moi, foarte coapte
  •  1 păstaie de vanilie sau o fiolă de esență de vanilie
  •  1/2 ceașcă ulei de floarea soarelui
  •  1 ceașcă apă minerală cu bule
  •  1 ceașcă stafide 
  •  1 linguriță scorțișoară
  •  1 ceașcă zahăr brun
  •  1 plic praf de copt
  •  3 cești făină

Preparare brioșe de post cu stafide

Amestecă făina cu praful de copt, zahărul și scorțișoara. Pasează bananele cu o furculiță. 

Peste banane se toarnă și amestecă vanilia, uleiul și apa minerală și apoi înglobează încet amestecul uscat. În pasta obținută, adaugă stafidele. 

Încinge cuptorul la foc mediu (180 de grade) și pune căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe. 

Toarnă amestecul de brioșe de post în formele pregătite și dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

Poți folosi în loc de stafide orice fructe confiate și poți renunța la zahăr, pentru că bananele, scorțișoara și fructele vor face brioșele dulci.

Foto: Shutterstock

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”