Diferența dintre latte și cappuccino: care este mai sănătos?

Care este mai dulce? Mai tare? Mai sănătos? Care este, de fapt, diferența dintre latte și cappuccino? Iată ce trebuie să știi.
  • Publicat:
Diferența dintre latte și cappuccino: care este mai sănătos?
Foto: envato

Probabil ți s-a mai întâmplat ca atunci când ieși la cafea să te uiți în meniu și să nu știi dacă să optezi pentru un cappuccino sau pentru un latte. Care este mai dulce? Mai tare? Mai sănătos? Care este, de fapt, diferența dintre latte și cappuccino? Iubitorii de cafea deosebesc cu ușurință cele două băuturi, dar pentru o persoană care abia descoperă minunata lume a cafelei, iată ce trebuie să știi.

Ce presupune un latte?

Latte-ul conține un espresso în amestec cu o cantitate suficient de mare de spumă de lapte și se diferențiază în special prin textura laptelui și consistența.

Ce este cappuccino?

Un cappuccino, pe de altă parte, conține doar jumătate din cantitatea de lapte, iar în mare parte spuma de lapte de află doar la suprafață, nu în întreaga băutură.

Diferența dintre latte și cappuccino

Diferența notabilă dintre cappuccino și latte ține de textura laptelui și a spumei. Un alt element distinctiv este faptul că în cappuccino se folosește mai puțin lapte, iar băutura se servește în cantități mai mici.

Care este mai tare?

Având în vedere cantitatea mică de lapte care se folosește într-un cappuccino, băutura este mult mai tare față de latte. Ambele băuturi conțin aceeași cantitate de espresso, adică nivelul de cofeină este identic, însă tăria este ameliorată de prezența laptelui.

Care este mai sănătoasă?

Nu este nimic nesănătos la cafea sau lapte, dar dacă vorbim despre conținutul de calorii și grăsimi, atunci latte-ul ar putea fi considerat o opțiune mai puțin sănătoasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”