Ce-ai zice de o inghetata cu lapte de san?

Laptele matern nu poate substitui laptele de vaca si de aceea este indicat doar pentru hranirea bebelusilor.
  • Publicat:
Ce-ai zice de o inghetata cu lapte de san?
Ce-ai zice de o inghetata cu lapte de san?

Indurerati pana in adancul sufletului de suferinta prin care trec vacutele crescute pentru lapte, membrii PETA au trimis o scrisoare sefilor de la Ben & Jerry’s Homemade Ice Cream, o gelaterie faimoasa din SUA, prin care solicitau inlocuirea laptelui de vita cu lapte matern.

Inghetata avand ca ingredient principal laptele de la sanul mamei ar putea fi mai sanatoasa si mai hranitoare conform reprezentantilor PETA. Aparatorii drepturilor animalelor au tinut sa aminteasca si faptul ca incidenta diabetului, obezitatii si a alergiilor in randul micutilor hraniti cu produse lactate de origine animala este mai mare.

De asemenea, prin utilizarea laptelui matern se elimina riscul contaminarii cu un virus de origine animala. De cealalta parte, proprietarii afacerii cu inghetata de peste ocean au considerat ridicola ideea celor de la PETA.

“Credem ca cea mai buna utilizare a laptelui unei mame este hranirea propriului ei copil”, au explicat acestia, adaugand mai departe ca laptele matern nu poate substitui laptele de vaca intrucat difera de la femeie la femeie, de la copil la copil si ar putea fi dificil de procesat pentru a ajunge in cornetele de inghetata.

In plus, se mai ridica si problema colectarii unei cantitati suficiente de lapte pentru a produce inghetata. Cate femei ar fi dispuse sa doneze sau sa-si vanda laptele? Ei si-au asigurat insa clientii ca folosesc doar laptele vacutelor de Vermont, crescute in conditii standard.

Amatorii de inghetata s-au aratat scarbiti de ideea de a consuma un produs pe baza de lapte uman.

Citeste si Laptele matern este ideal pentru sugar
                  Suplimentele nutritive la copii

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”