Ana Geoană, Integrative Nutrition Health Coach: „Nu cred în pedepse ca strategie în nutriție”

  • Publicat:

Prezentă în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, Ana Geoană, nutriționist și life coach dezvăluie modalitatea prin care și-a conceput business-ul. Aceasta mărturisește că a început să posteze informații despre nutriție pe instagram. Apoi a avut un feedback foarte bun în urma interviurilor pe care le susținea cu diferite persoane ale căror vieți le considera echilibrate. Într-un final, platforma de social media a crescut considerabil.

Mai mult de atât, Ana Geoană dezvăluie că acest cont dedicat nutriției de pe Instagram a fost conceput în timpul studiilor, până ca aceasta să obțină certificare. După ce a finalizat studiile și a obținut certificarea, Ana Geoană s-a gândit că este momentul oportun de a transforma notorietatea de pe platforma socială într-un adevărat business.

Ana Geoană: „Ingineria m-a ajutat mult în parcursul meu către nutriție”

Legătura dintre inginerie, studiile aprofundate de Ana Geoană, și coachingul de viață sănătoasă este una puternică, deoarece aceasta a avut șansa să studieze bioingineria. „Atunci când am început să studiez nutriție mi-a fost foarte ușor pentru că s-au completat ca un puzzle”, mărturisește invitata.

Ana Geoană: „Nu există două sesiuni de coaching care arată la fel”

O primă sesiune de coaching, după spusele Anei Geoană, se desfășoară astfel: completezi un chestionar medical despre despre sănătatea clientului și a familiei, obiceiurile din trecut, obiceiurile din prezent, alimentație, somn, relații, carieră și hobby-uri. Cu ajutorul acestui chestionar, sunt culese toate informațiile necesare pentru a avea o imagine completă a vieții clientului. Următorul pas este legat de lucrurile pe care clientul dorește să le schimbe în viață și cel mai important, de ce dorește această schimbare. Mai departe, clientul își setează două-trei țeluri pe care dorește să le atingă lucrând cu programul Anei Geoană. În final, Ana Geoană folosește acele țeluri ca pe o hartă pentru a crea un program personalizat în funcție de nevoile fiecărui client.

În ceea ce privește platforma Anei Geoană, aceasta mărturisește că prin utilizarea platformei, se pot afla sfaturi despre o viață sănătoasă, lucruri care pot fi schimbate și care au un impact mare asupra sănătății și pot fi vizualizate interviuri cu diferite persoane sau celebrități care au dobândit un echilibru în viață. În plus, Ana Geoană dezvăluie să prima sesiune de coaching este gratuită și este destinată cunoașterii reciproce dintre client și coach. „E o platformă foarte completă și nu pot să spun să este la fel pentru doi clienți.”, încheie Ana Geoană.

Ana Geoană: „Dacă știi de ce vrei să faci o schimbare practica devină mai ușoară”

Ana Geaonă este de părere că atunci când ai răspunsul la întrebarea „De ce îmi doresc să fac această schimbare?”, nu mai ai nevoie de motivație. „În ultimii doi ani de liceu, am învățat disciplina”, dezvăluie invitata. Ana Geoană și-a dorit atât de mult să intre la facultatea din SUA încât a fost nevoită să se disciplineze. „Cu disciplină este posibil ceva ce nu-mi imaginam nici într-o sută de ani că este posibil”, adaugă invitata.

Mai mult de atât, Ana Geoană mărturisește că a fost vorba de o auto-disciplină și nici vorbă de o presiune din parte părinților. „Cred că mama și tata își doreau mai mult să studiez în România, în Anglia sau măcar undeva mai aproape de casă”, dezvăluie Ana Geoană.

Ana Geoană: „Am fost fumătoare la un moment dar, dar acum nu mai am vicii”

Nutriționista declară că a ajuns să nu mai aibă vicii, ci doar plăceri pe care și le îndeplinește atunci când îi este poftă. „Am ajuns la stadiul în care îmi îndeplinesc aceste plăceri intuitiv, dar pentru a ajunge la acest stadiu, a trebuit să intervină disciplina.”, adaugă invitata. Prin această disciplină, Ana Geoană își programa anumite zile din săptămână în care avea voie să-și indeplinească aceste pofte.

Ana Geoană: „Nu cred în pedepse ca strategie în nutriție”

„Nu cred în a ne pedepsi pentru că am mâncat ceva.”, declară invitata. Aceasta consideră că nu ar trebui să ne auto-învinovățim, ci doar să trecem, a două zi, la regimul normal. „Din păcate există foarte multe diete stricte, dar nu sunt sustenabile”, încheie Ana Geoană.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult