Ceai verde pentru silueta!

Astazi, cine tine la silueta cu siguranta stie ca trebuie sa bem ceai verde pentru a ne accelera metabolismul si pentru a accelera procesul de slabire. Ceaiul verde este cunoscut pentru actiunea sa diuretica si antioxidanta, precum si pentru efectul de ac
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ceai verde pentru silueta!
Ceai verde pentru silueta!

Ceaiul verde este obtinut din frunzele de Camelia sinensis. Diferenta esentiala fata de alte tipuri de ceai consta in faptul ca procesul natural de fermentatie este oprit printr-o tehnica speciala: imediat dupa cules, frunzele sunt trecute prin aburi, apoi sunt uscate si rulate,  impiedicandu-se astfel fermentarea. Astfel, ceaiul verde mai este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat sau ceai virgin. Ceaiul verde a fost cultivat si valorificat in China din anul 350 i.Hr. si ulterior in 700 d.Hr. in Japonia, iar in Europa, mai exact in Italia, in Venetia, a ajuns abia dupa 1500. Multa vreme, ceaiul verde a fost considerat un medicament, folosit in special in prevenirea bolilor si de mentinere a sanatatii, precum si in tratarea unor boli.

Zilnic doua cani de ceai verde!
Componentele prezente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.

Polifenolii si catehinele – combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete.
Alcaloizii – exercita un efect de stimulare nervoasa.
Teina – stimuleaza arderea grasimilor, are proprietati diuretice.
Flavonoidele – protejeaza impotriva stresului.
Substantele aromatice – dau o savoare deosebita ceaiului.
Se recomanda consumul a 2, 3 cani de ceai verde pe zi, de preferinta pana in ora 18.00. Atentie! Ceaiul verde contine o cantitate mare de teina, iar abuzul de teina are efect similar cu cel al consumului excesiv de cofeina – nervozitate, insomnie, palpitatii, panica sau anxietate. De aceea, concentratia de teina a ceaiului este foarte importanta, mai ales daca este consumat dupa-amiaza sau seara. De asemenea, ceaiul nu trebuie lasat la infuzat mai mult de 10 minute.

Efecte benefice
Consumat in mod regulat ceaiul verde:
* stimuleaza activitatea rinichilor, prevenind astfel retentia de apa;  
* stimuleaza ficatul si activitatea sistemului digestiv in general si regleaza tranzitul intestinal;
* reduce formarea colesterolului;
* ajuta la reglarea greutatii – singur sau in asociere cu alte extracte vegetale;
* poate preveni cancerul cutanat produs de razele ultraviolete;
* intarzie imbatranirea tenului;
* reduce formarea tartrului dentar si stopeaza aparitia cariei dentare, datorita fluorurilor si taninurilor continute;
* combate oboseala intelectuala sau fizica.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”