Sparanghelul: bun pentru sex şi sănătate

Anumite alimente sunt ideale pentru o viaţă sexuală sănătoasă. Printre acestea se numără şi sparanghelul!
  • Publicat:
Sparanghelul: bun pentru sex şi sănătate
FOTO: 123rf.com

Anumite alimente vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate şi, mai ales, pentru viaţa sexuală. Câţi nu au auzit de minunile pe care le poate face ciocolata? Sau câţi nu au citit despre potenţialele beneficii pe care le are avocado pentru sex şi fertilitate? De data aceasta este vorba de sparanghel şi proprietăţile sale, dar mai ales de efectul său afrodisiac.

Chiar dacă în urma consumului de sparanghel urina are un miros neplăcut, există amotive pentru care trebuie să fie inclus în meniu. Sparangelul intră în categoria super alimentelor, este bogat în vitamine şi minerale precum vitaminele A, C, E, K şi B6, dar şi acid folic, fier, cupru, calciu, proteine şi fibre. Din acest motiv, sparanghelul poate fi numit cel mai bun prieten al organismului. Pe lângă faptul că acesta conţine o cantitate scăzută de grăsimi şi calorii, trebuie precizată prezenţa fibrelor solubile, ideale în procesul de slăbire, tocmai pentru că se digeră foarte uşor şi oferă senzaţia de saţietate.

Are grijă de tractul urinar. Sparanghelul conţine o cantitate mare de aminoacizi, făcându-l aşadar un diuretic natural ideal. Cu alte cuvinte, cu cât se consumă mai mult sparanghel, cu atât se elimină mai rapid excesul de fluide şi săruri din corp, prevenind apariţia infecţiilor tractului urinar. De exemplu, dacă o femeie nu urinează suficient, se poate confrunta cu infecţii ale tractului urinar. O dietă bogată în sparanghel poate preveni dezvoltarea acestor infecţii, prin eliminarea bacteriilor dăunătoare.

Este plin de antioxidanţi. Prezenţa antioxidanţilor din sparanghel ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Ca aceste proprietăţi să nu se piardă este foarte important ca sparanghelul să nu fie gătit prea mult sau la temperaturi mari.

Conţine vitamina E. Un alt antioxidant important, prezent în sparanghel, este vitamina E care ajută la întărirea sistemului imunitar şi protejarea celulelor de radicalii liberi. Pentru ca această vitamină să fie absorbită de corp, important este să fie consumată alături de un aliment care conţine grăsimi, cum ar fi uleiul de măsline.

Îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Acest ”aliment minune” nu trebuie să lipsească din meniu, mai ales dacă se anunţă planuri peste noapte. Are un puternic efect afrodisiac, iar asta mulţumită vitaminei B6 şi acidului folic care facilitează libidoul. În plus, vitamina E stimulează hormonii sexuali, inclusiv estrogenul în cazul femeilor şi testosteronul la bărbaţi. Veştile nu se opresc aici! Sparanghelul conţine 22% din necesarul zilnic recomandat de acid folic, esenţial pentru femeile care îşi doresc să rămână însărcinate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân