Disfuncţia erectilă: 8 alimente pe care trebuie să le ai în meniu

Statisticile sunt alarmante, aproape 40% dintre bărbaţii de 40 de ani au probleme de erecţie. Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în acest proces.
  • Publicat:
Disfuncţia erectilă: 8 alimente pe care trebuie să le ai în meniu

Disfuncţia erectilă poate fi tratată eficient prin modificarea stilului alimentar şi a modului de viaţă. În general, pe lângă consumul de alimente sănătoase, bărbaţii trebuie să evite fumatul, care îngreunează fluxul sanguin. Ba mai mult, să facă exerciţii în mod regulat, asta pentru a stimula circulaţia sângelui şi a menţine sănătatea inimii.

„Din păcate, stilul de viaţă dezorganizat, alimentaţia incorectă a dus la o creştere îngrijorătoare a obezităţii, a patologiilor cardiovasculare, a bolilor metabolice şi a altor afecţiuni care afectează cu predilecţie sexul masculin. Statisticile sunt alarmante, aproape 40% dintre bărbaţii de 40 de ani raportează probleme de erecţie, iar  procentul  creşte cu vârsta devenind 50% la categoria  40 şi 70 de ani.    

Zincul este un mineral important pentru sănătatea sexuală a bărbatului. „Zincul antrenează producerea de testoteron şi îmbunătăţeşte calitatea spermei. Alimentele precum carnea de curcan, puiul, vita, mielul, somon, cerealele, iaurtul, brânza şi laptele sunt o excelentă sursa naturala de zinc. În unele cazuri, bărbaţii care suferă de disfuncţi erectilă prezintă o deficienţă puternică de zinc în organism”, adaugă medicul nutriţionist.

Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele ce trebuie să facă parte din alimentaţia bărbaţilor ce suferă de disfuncţie erectilă!

Legumele crucifere (din familia verzei – broccoli, varza de Bruxelles, conopida) sunt esenţiale în alimentaţia bărbaţilor. Legumele verzi cresc fertilitatea bărbaţilor prin producerea unui lichid seminal de calitate. 

Ouăle. Aceste pot fi servite fierte, posate sau omletă, dintr-un ou şi 6-8 albuşuri, fără adaos de ulei. Albuşul de ou este proteina cu valoarea biologică cea mai mare şi care poate influenţa pozitiv fertilitatea. Pot fi mâncate la micul dejun sau cină alături de legume de culoare verde.

Stridiile. Pentru buna funcţionare a aparatului reproducător, nutriţionistul recomandă consumul de stridii, sursă importantă de zinc, mineral esenţial pentru o fertilitate optimă, care poate preveni şi apariţia cancerului de prostată. 
Pepenele. Prin conţinutul bogat în citrulină, pepenele verde ajută la relaxarea şi decontractarea vaselor de sânge, susţinând vascularizarea penisului.

Ginsengul este utilizat de foarte multă vreme pentru a stimula funcţia sexuală masculină. Ginsengul ameliorează simptomele disfuncţiei erectile şi creşte rigiditatea erecţiei.
Rodia. Sucul de rodii conţine antioxidanţi şi aduce numeroase beneficii organismului, scade riscul apariţiei bolilor de inimă sau hipertensiunii arteriale, dar este indicat şi în tratamentul disfuncţiei erectile.

Cerealele integrale. Printre alimentele care trebuie incluse în regimul alimentar al unui bărbat se numără cerealele integrale, care aduc un aport de fibre, vitamine şi minerale importante pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular, dar şi în tratamentul disfuncţiei erectile. Un iaurt cu o linguriţă sau două de cereale integrale poate fi alegerea ideală la micul dejun.

Papaya este un aliment indicat în cazul bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă. Papaya conţine arginine, iar aceasta creşte fluxul sanguin prin relaxarea muşchilor din jurul vaselor de sânge care alimentează penisul. Vasele de sânge se dilată şi astfel este stimulată circulaţia sanguină.

Usturoiul este un alt super-aliment pentru tratarea disfuncţiei erectile. Acesta stimulează producerea de substanţe care relaxează arterele şi vasele de sânge. Usturoiul contine şi alicină, cunoscută pentru faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sangelui. Arterele relaxate şi un flux sanguin normal garantează sfârşitul disfuncţiei erectile.

Alimentele bogate în vitamina E pot constitui un arsenal nutritiv puternic în lupta impotriva disfunţiilor erectile. Alimente precum migdalele, broccoli, spanacul, mango şi germenii de grâu pot lupta contra disfuncţiei erectile. Vitamina E susţine funcţionarea sănătoasă a aparatului cardiovascular şi asigură o circulaţie sanguină adecvată în interiorul corpului.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Castane: beneficii şi mod de consum
Castane: beneficii şi mod de consum
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”