Xylitol

Este un derivat din xiloză, obţinut special din coajă de mesteacăn şi este folosit ca îndulcitor.

De cele mai multe ori, xylitolul este folosit ca substitut al zahărului în cazul produselor ”fără zahăr” precum guma de mestecat sau a altor dulciuri, dar este un produs mai scump şi mai greu de introdus în produsele comerciale. Ca medicament, xylitolul este folosit pentru prevenirea otitei în cazul copiilor, dar şi ca substitut în cazul persoanelor care suferă de diabet.

Bineînţeles, dacă este folosit în componenţa gumei de mestecat ”fără zahăr”, totodată acesta este introdus şi în produsele de igienă orală pentru a preveni uscarea gurii şi căderea dinţilor. Pentru persoanele care suferă de probleme la nivelul sinusurilor, xylitolul este compoziţia principală din apa folosită pentru irigaţiile nazale.

Stăpânii de câini ar trebui să ştie că xylitolul poate fi toxic pentru câini, chiar dacă este administrat sau consumat în cantităţi mici. Aşadar, trebuie urgent dus la veterinar.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica