Xantomatozele hiperlipidemice

Caracterizate prin raspindirea xantoamelor şi printr-o hiperlipidemie, grupind trei tipuri de manifestare.

Hipertrigliceridemiile endogene pure – formarea de xantoame eruptive (pete proeminente înconjurate de un halou roşu) sau de xantoame striate palmare (leziuni gălbui), printr-o ateroscleroză precoce şi uneori prin calculi ai veziculei biliare.

Sindromul hipertrigliceridemie majore – se manifestă de cele mai multe ori prin aparitia bruscă de numeroase xantoame ca urmare a unui aport alimentar bogat în lipide, printr-un ficat marit, printr-o splină marita şi prin diverse tulburări neurologice; nivelul sangvin al trigliceridelor este foarte ridicat.

Xantomatozele hiperlipidemice ereditare – isi fac aparitia in copilă­rie (xantoame plane, xantoame tendinoase, xantoame plane ale unghiului intern al ochiului) sau spre vârsta de cinci­zeci de ani (xantoame plane şi tendinoase). Xantomatoza se traduce printr-o ateroscleroză (boală degenerativă a arterelor ce consta in depunere lipidică  pe peretele acestora).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica