Xantogranulom

Afectiune ce se manifesta printr-o serie de leziuni ale epidermei ce infiltreaza tesutul adipos(leziunile cutanate au aspect tumoral ). Se disting doua tipuri :

Xantogranulom juvenil ( nevo-endotelio-xantomul) – prezent la sugari si copii sub forma unor noduli rosii ce devin brun galbui la citeva luni , cu dimensiuni de 1-10 mm in diametru, localizate pe fata si scalp, rar pe corp radacina membrelor. Diagnosticarea se face prin biopsie cutanata. Tratamentul se aplica anomaliilor oculare.

Xantogranulom necrobiotic- afectiune cronica a adultului prezentindu-se sub forma de noduli bruni portocalii  cu localizare in jurul orbitelor, pe torace si la radacina membrelor. Afectiune este benigna ce se poate diagnostica prin biopsie cutanata completata de o analiza a proteinelor singelui ( poate releva existenta unui mielom multiplu ) . Xantogranulom necrobiotic poate fi indepartat pe cale chirurgicala ( exista riscul reaparitiei ), in cazul unui mielom multiplu tratamentul se face prin chimioterapie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica