Voma (varsatura)

[varsatura]

Eliminarea pe gură a conţinutului stomacal. Este un act reflex ce cuprinde contracţia diafragmului şi a muş­chilor abdominali cauzat de o  excitaţie a tractului digestiv.

Voma poate fi cauzata de afecţiuni acute ale abdomenului, boli digestive cronice, afecţiuni neurologice sau otorinolaringologice, tulburări metabolice sau endocrine, sarcină, stres, adminstrarea de medicamente, tulburări psihiatrice.

Tratamentul se indreapta asupra cauzelor ce duc la vome repetitive insotit de tratarea simtomelor (administrarea de sedative, antispasmodice,antiemetice) iar in cazul vomelor aleeatoare acestea nu necesita tratament.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici