Voma (varsatura)

[varsatura]

Eliminarea pe gură a conţinutului stomacal. Este un act reflex ce cuprinde contracţia diafragmului şi a muş­chilor abdominali cauzat de o  excitaţie a tractului digestiv.

Voma poate fi cauzata de afecţiuni acute ale abdomenului, boli digestive cronice, afecţiuni neurologice sau otorinolaringologice, tulburări metabolice sau endocrine, sarcină, stres, adminstrarea de medicamente, tulburări psihiatrice.

Tratamentul se indreapta asupra cauzelor ce duc la vome repetitive insotit de tratarea simtomelor (administrarea de sedative, antispasmodice,antiemetice) iar in cazul vomelor aleeatoare acestea nu necesita tratament.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.