Voma sugarului

Eliminarea cantitativa mare sau medie, pe gura, a continutului stomacal al sugarului.

Vomele repetitive ( neinsotite de febra), sunt asociate unui regim alimentar neadecvat  sau a unei intoleranţe alimentare. Pot fi cauzate de o stenoză de pilor, pot fi expresia unui reflux gestroesofagian sau a unei malpoziţionări cardiotuberozitare.Vomele repetitive creaza o stare de subnutritie.

Vomele nerepetitive , cu aparitie conjuncturala insotite de stari febrile pot apare ca urmare a unei  infecţii digestive (gastroenterită) sau nedigestivă (otită, infecţie urinară, mai rar meningită). Aceste vome conduc in prima faza la deshidratare .

Tratamentul consta in depistarea cauzelor ce le produc si in tratarea  exclusiv a bolii de origine.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos