Voma sugarului

Eliminarea cantitativa mare sau medie, pe gura, a continutului stomacal al sugarului.

Vomele repetitive ( neinsotite de febra), sunt asociate unui regim alimentar neadecvat  sau a unei intoleranţe alimentare. Pot fi cauzate de o stenoză de pilor, pot fi expresia unui reflux gestroesofagian sau a unei malpoziţionări cardiotuberozitare.Vomele repetitive creaza o stare de subnutritie.

Vomele nerepetitive , cu aparitie conjuncturala insotite de stari febrile pot apare ca urmare a unei  infecţii digestive (gastroenterită) sau nedigestivă (otită, infecţie urinară, mai rar meningită). Aceste vome conduc in prima faza la deshidratare .

Tratamentul consta in depistarea cauzelor ce le produc si in tratarea  exclusiv a bolii de origine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.