Vitroasa (corp vitros)

[corp vitros]

Substanta vascoasa (compusă din 99% apă) ce ocupa spaţiul cuprins între cristalin şi retina.

Cea mai gravă afectiune congenitala, se manifestă printr-un strabism şi o pupilă albă, în general pe o singură parte, şi poate duce la cataractă şi adesea de un glaucom congenital. Vederea este foarte slaba uneori zero, interventia chirurgicala nu da reusita sigura in vindecare in toate cazurile.

Degenerescenta vitroasei (imbatrinirea) este mai precoce la persoanele operate de cataractă şi/sau puternic mioape. Simtomul de pânză de păianjen sau pete care se deplasează la mişcarea ochiului nu au un caracter evolutiv si nu pot fi tratate in mod eficient.

Hemoragiile in cadrul corpului vitros pot surveni după un traumatism sau în mod spontan (rupturi retiniene, rupturi de neovase la diabetici). Hemoragiile se pot resorbi sau pot fi tratate prin vitrectomie.

Infiltraţiile inflamatorii sunt asociate de o inflamaţie a structurilor vecine conducind la o  scădere a acuităţii vizuale, si perceptia de corpi care plutesc. Tratamentul constă în utilizarea de antiinflamatoare corticosteroidiene. Când tulburarea persista este uneori necesară vitrectomia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici