Sughit

Contracţie spasmodică subită şi involuntară a diafragmului însoţită de o constricţie a glotei cu vibraţia corzilor vocale şi emiterea unui sunet gutural.

Crizele de sughiţ sunt curente şi pot dura câteva minute, mergând chiar până la câtea ore. In cazuri mai rare, sughiţul provine dintr-o iritaţie a diafragmului sau a nervului frenic (nerv care inervează diafragmul), îndeosebi în cursul pleureziilor sau al pneumoniilor.

Unele remedii popualre (inspiraţie profundă cu reţinerea aerului în plămâni cât mai mult timp posibil) permit de obicei să se întrerupă sughiţul. Uneori este necesar să se utilizeze medicamente antispasmodice (care calmează spas­mele) atunci când crizele devin de nesuportat, durând mai multe ore, repetându-se de mai multe ori pe săptămână, având deci consecinţe asupra alimentării şi dormitului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica