Sughit

Contracţie spasmodică subită şi involuntară a diafragmului însoţită de o constricţie a glotei cu vibraţia corzilor vocale şi emiterea unui sunet gutural.

Crizele de sughiţ sunt curente şi pot dura câteva minute, mergând chiar până la câtea ore. In cazuri mai rare, sughiţul provine dintr-o iritaţie a diafragmului sau a nervului frenic (nerv care inervează diafragmul), îndeosebi în cursul pleureziilor sau al pneumoniilor.

Unele remedii popualre (inspiraţie profundă cu reţinerea aerului în plămâni cât mai mult timp posibil) permit de obicei să se întrerupă sughiţul. Uneori este necesar să se utilizeze medicamente antispasmodice (care calmează spas­mele) atunci când crizele devin de nesuportat, durând mai multe ore, repetându-se de mai multe ori pe săptămână, având deci consecinţe asupra alimentării şi dormitului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?