Striimpell-Lorrain (sindrom al lui)

[sindromul Striimpell-Lorrain]

Afecţiune neurologică ereditară rară caracterizată printr-o paraplegie (para­lizie a membrelor inferioare) spasmodică. SINONIME: paraplegie .spasmodica familiala, paraplegie spasmodica familiala a lui Striimpell-Lorrain, paraplegie spastica familiala de tip Striimpell-Lorrain.

Acest sindrom este caracterizat printr-o leziune a fasci­culelor piramidale (nervi ai motricităţii voluntare) care provoacă o paralizie.Formele precoce ale bolii apar la virsta de 2-3 ani iar formele tardive uneori după 35 ani.

Afecţiunea se manifestă printr-un mers ţeapăn şi prin dificultăţi de deplasare care se accentuează treptat. Bolnavul nu este în stare să-şi desprindă piciorul de sol, inanitarea facindu-se prin contrabalansarea corpuslui si a bratelorele, cambrura picioarelor este adesea exa­gerată (picior scobit).

Actualmente nu există un tratament care să dea posibilitatea vindecării sindromului lui Striimpell-Lorrain. (reeducarea permite evitarea refracţiilor tendinoase)

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica