Stop cardiocirculator (stop cardiac)

[stop cardiac]

Incetare spontană a activităţi cardiace.

Cauzele directe cele mai frecvente sunt fibrilaţia ventriculară (activitate cardiacă anarhică), asistolia (absenţa unei acti­vităţi electrice) şi disociaţia electromecanică (activitate electrică pesistentă, dar fără eficacitate a inimii asupra circulaţiei), tulburare majoră a ritmului (bradicardie sau tahicardie) sau dintr-o mare perturbaţie circulatorie (hemoragie masivă, embolie pulmonară).

Un stop cardiocirculator provoacă în 15-20 secunde o pierdere a conştienţei şi opreşte comanda respiratorie. In faza iniţială a stopului pot surveni convulsii, cu pierderea urinei,dispariţia pulsului.  Mişcările respiratorii sunt absente sau înlocuite prin secuse respiratorii intermitente. Cianoza buzelor şi a urechilor traduce anoxia tisulară, iar midriaza (dilataţia fixă a pupi­lelor).

Constatarea stopului cardiocirculator impune manevre imediate de reanimare. Eliberării căilor aeriene de orice obstacol, efec­tuarea unei respiraţii artificiale gură-la-gură, restaurarea unei activităţi circulatorii prin masaj cardiac extern. Reanimarea trebuie să fie continuată până la recuperarea subiectului, până la sosirea unui personal calificat sau până la declararea morţii de către un medic.

Măsurile de salvare sunt înlocuite cu ventilaţia artificială după intubaţie traheală şi prin tratamente care depind de cauza stopului cardiocirculator. Masajul cardiac este urmat până la reluarea unei activităţi cardiace spontane suficiente.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica