Simfiză pleurală

Metodă terapeutică ce constă în lipirea între ele a celor două foiţe ale pleurei.

Este indicată în tratamentul unui pneumotorax si este realizată fie printr-o intervenţie chirurgicală clasică sau pleuroscopie (cu ajutorul unui tub dotat cu un sistem optic şi cu instrumente miniaturale introdus printr-o incizie).

Simfiza pleurală poate fi obţinută în 3 modalităţi: prin avivare (abrazarea cu un burete specia a ţesuturilor din jurul pleurei), prin pleurectomie (practicarea ablaţiei unei părţi din pleură) şi prin talcaj (introducerea de talc între foiţe). Simfiza pleurală este urmată întotdeauna de un drenaj al cavităţii pleurale pentru a-i evacua serozităţile.

Această tehnică permite să se evite reapariţia efuziunii şi diminuează mult gâfâiala bolnavului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica