Rutin

[Bioflavonoide]

Rutina este un pigment al plantelor care se regăseşte în anumite fructe şi legume. Este folosit în medicină, iar majoritatea surselor de rutină sunt hrişca, numeroase specii de eucalipt, florile de lime, frunzele şi florile de gherghin, florile de soc, Ginkgo biloba, merele şi alte fructe şi legume.

Se rede că rutina ajută la întărirea vaselor de sânge, fiind astfel folosite împotriva varicelor, sângerărilor interne, hemoroizilor şi prevenirea accidentelor vasculare în urma spargerii unei vene sau artere. De asemenea, rutina este folosită pentru prevenirea riscurilor apărut în urma tratamentelor de cancer. În amestec cu proteine precum bromelaină şi tripsină, rutina se foloseşte şi pentru tratarea osteoartritei şi, uneori, este folosită direct pe piele pentru a reduce ridurile.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica