Ruptura retiniana

Formare a unei spărturi în retină (membrana nervoasă sensibilă la lumină care acopera fundul ochiului), de cele mai multe ori la periferia ei.

O ruptură retiniană apare în zonele de fragilitate ale retinei, subiectul observă uneori ful­gere albăstrui, fixe, mai ales noaptea, complicatia majora ce poate interveni fiind dezlipirea de retină. Ruptura de retina are o pondere ridicata la subiecţii afectaţi de o miopie puternică a căror retină este uneori mai firavă.

Tratamentul obişnuit este fotocoagularea cu laser de argon si  constă în efectuarea unor mici arsuri în jurul rupturii cu scopul de a o fixa fără a duce totuşi la dispariţia ei. Reacţia inflamatorie care urmează face ca retina să adere la epiteliul pigmentar subiacent, împiedicând dezlipirea sa. Cicatricea este consolidată după 3-4 săptămâni.

Când ruptura este deja ridicată de lichidul vitros, se recurge uneori la o crioaplicaţie (aplicare a frigului prin sclerotică) sub anestezie locală sau generală. Pacientul trebuie să se limiteze la o activitate liniştită atâta vreme cât cicatrizarea nu este definitivă.Sunt posibile recidive în anii următori.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica