Roseola (rozeola )

[Rozeola]

Erupţie cutanată de pete roz.

Rozeola este un semn observat în cursul diferitelor boli infecţioase provocate de bacterii ( sifilis, febra tifoidă) de virusuri (rozeola infantilă, SIDA), o intoxicaţie cu un medicament ( erupţia este insotita de mincarime).

Rozeola constă în mici pete plane, rotunde deseori slab colorate.

Tratamentul este cel al cauzei. Erupţia dispare spontan intr-un interval variabil (de la câteva zile la mai multe luni) in functie de boala ce a provocat-o.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.