Roseola (rozeola )

[Rozeola]

Erupţie cutanată de pete roz.

Rozeola este un semn observat în cursul diferitelor boli infecţioase provocate de bacterii ( sifilis, febra tifoidă) de virusuri (rozeola infantilă, SIDA), o intoxicaţie cu un medicament ( erupţia este insotita de mincarime).

Rozeola constă în mici pete plane, rotunde deseori slab colorate.

Tratamentul este cel al cauzei. Erupţia dispare spontan intr-un interval variabil (de la câteva zile la mai multe luni) in functie de boala ce a provocat-o.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie