Rinoscopie

Examen al foselor nazale şi al faringelui.

Rinoscopi este utilizata în cazul unei afectiuni a foselor nazale şi a sinusurilor (rinită, sinuzită,etc.) Sunt doua metode de a executa o rinoscopie : rinoscopia anterioară şi rinoscopia posterioară.

Rinoscopia anterioară constă în plasarea succesivă în fiecare nară a unui specul în formă de con scobit, care permite să se observe partea anterioară a foselor nazale.

Rinoscopia posterioară se practică cu ajutorul oglinzii lui Clar (mică oglindă înclinată în sus şi montată pe un mâner). Medicul împinge uşor oglinda până în fundul gâtlejului şi vizualizeaza partea faringelui situată în spatele foselor nazale sau nazofaringe (cavumului)  şi orificiile posterioare ale foselor nazale (coanele).

Dacă rezultatele obţinute prin aceste două examene se dovedesc insuficiente se recurge la o rinofibroscopie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.