Rinofibroscopie

Examen al foselor nazale, farin­gelui şi laringelui cu ajutorul unui fibroscop.

Rinofibroscopia este indicată în unele afecţiuni ale foselor nazale atunci când nu sunt permise alte metode pentru stabilirea unui diagnostic.

Se realizeaza prin introducerea în nara pacientului a unui  tub scurt dotat cu un sistem optic (fibroscop nazal) care înainteza în fosele nazale, când fibroscopul atinge peretele posterior al cavumului (nazofaringe) pacientul poate resimţi o senzaţie dureroasă, însoţită de greţuri care dispar rapid.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica