Rinofaringita

Inflamaţie a părţii superioare a faringelui.

Este o boală care afectează mai ales copilul mic de  vârsta cuprinsa între 6 luni şi 4 ani. O rinofaringită este adesea de origine virală şi se manifestă printr-o rinoree (scurgere nazală) purulentă, o obstrucţie nazală şi o febră în jur de 38,5″C.

O rinofaringită poate conduce la complicaţii: otită, laringită, bronşită.

Tratamentul este cel al simptomelor şi cuprinde îngrijiri locale ca instilaţii nazale cu ser fiziologic şi un medicament împotriva febrei . Medicul poate propune o adenoidectomie in caz de recidive prea frecvente, ablaţia chirurgicală a vegetaţiilor ce pot constitui un focar de infecţie cronică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica