Rinichiului (chist al)

[chist al rinichiului]

Cavitate patologică situată în rinichi de consistenţă fluidă limitată printr-un perete care îi este propriu.

Chisturile pot fi prezente în cazul unei boli gene­tice (boala polichistică a rinichilor), sau apar izolat  denumite atunci chisturi simple, pot fi unice sau multiple, modul de formare si factorii ce duc la aparita lor este necunoscut.

Chisturile rinichilor pot să nu prezinte simptome iar atunci când sunt foarte voluminoase pot provoca dureri lombare. In cazul in care apar in urma unei boli genetice chisturile sunt multile si conduc la distrugerea  ţesutul renal pro­vocând o insuficienţă renală cronică.

Chisturile simple nu necesită nici un tra­tament decât în caz că sunt deosebit de voluminoase iar atunci se opteaza pentru ablaţia chirurgicală a chistului , fie la puncţionarea lui pe cale transcutanată pentru a-l goli insa in acest ultim caz recidivele sunt frecvente.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica