Rinichiului (cancer al)

Tumoră malignă a rini­chiului dezvoltată plecând de la ţesutul renal. Sinonime: adenocarcinom al rinichiului, hipernefrom, nefrocarcinom, nefroepiteliom.

Prezenţa sângelui în urină si uneori printr-o durere a rinichiului pot fi semnele prezentei unui cancer al rinichiului, rar se constata o oboseală cu pierdere în greutate o febră şi/sau o poliglobulie (exces de globule roşii).

Evoluţia este uneori foarte lentă chiar în caz de meta­staze (metastaze osoase, venoase, pulmonare sau hepatice).

In absenţa metastazelor cel mai bun trata­ment al cancerului de rinichi este nefrectomia lărgită (ablaţia rinichiului, a lojei sale şi a ganglionilor limfatici adiacenţi), metastaza necesita tratament specific.

Prognosticul cancerului de rinichi, atunci când este tratat înainte de apariţia metastazelor este de obicei favorabil.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica