Richter (sindrom al lui)

[sindromul Richter]

Complicaţie rară a leucemiei limfoide cronice şi a bolii lui Waldenstrom Afecţiune caracterizată prin apariţia unui limfom nehodgkinian (tumoră malignă a ganglionilor limfatici) de tip „cu celule mari imunoblastice” în cursul unei leucemii limfoide cronice sau al unei boli a lui Waldenstrom.

Sindromul lui Richter se mani­festă prin apariţia unei febre mari, creşterea dimensiunilor ganglionilor limfatici şi prin creşterea nive­lului unei enzime sangvine ( lacticodehidrogenaza) ce este secretată în exces.

Tratamentul consta intr-o  polichimioterapie,  asocierea a mai multor medica­mente inhibitoare ale multiplicării celulare (anticanceroase).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica