Retrovirusul

Virus cu A.R.N. din familia retroviride.

Această familie cuprinde oncovirusurile, lentivirusurile şi spumavirusurile. Denumirea de retrovirus vine de la faptul că aceste virusuri utilizează o enzimă, numită transcriptază inversă (sau reverstranscriptază) pentru a transforma A.R.N.ul lor în A.D.N. şi astfel, se multiplică în celule.

Lenlivirusurile sunt cele care provoacă atât la om, cât şi la animale, boli cu evoluţie lentă ca SIDA. Oncovirusurile poartă o oncogenă ce favorizează apariţia unui cancer, sunt respon­sabile la om şi la animale de cancere ca leucemia (VLTH 1 şi VLTH 2, adică virusurile limfotropice ale celulelor T umane 1 şi 2).

Spumavirusurile sunt considerate virusuri nepatogene dar au un rol în anumite patologii îndeosebi în boala lui Basedow.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica