Retinopatie a prematurilor (fibroplazie retrolentala)

[fibroplazie retrolentala]

Afecţiune a retinei nou-născutului prematur supus unei oxigenoterapii intensive şi prelungite.

La copilul prematur arterele retinei nu sunt încă în întregime dezvoltate şi sunt foarte sensibile la o creştere a concentraţiei de oxigen din sânge, în aceste condiţii poate apărea o retinopatie.

Procesul se poate opri de la sine în caz de întrerupere a oxigenoterapiei şi poate evolua spre o cicatrizare fără sechele vizuale. Proliferarea vălurilor fibroase poate fi oprită prin crioterapie, în schimb stadiul de retinopatie declarată oferă puţine posi­bilităţi de tratament. Se impune controlul concentraţiei de oxigen furnizat nou-născutului, practicarea examenului fundului de ochi al copilului pe toată durata tratamentului. Admini­strarea de vitamină E mai poate juca un rol preventiv, dar actualmente nu există nici o metodă sigură de prevenire a acestei boli.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica