Retinoid

Medicament derivat de la retinol (vitami­na A), utilizat în tratamentul unor boli cutanate.

Medicamentul pe baza de vitamina A  este indicat în formele grave de acnee şi de psoriazis si sunt  contraindicate la femeia gravidă (provoacă malformaţii fătului).

Principalele efecte negative sunt tulburările hepatice şi lipidice, tulburările osoase (osteoporoza), calcificare a ligamentelor, tulbu­rări cutanate şi mucoase, stagnare a creşterii la copil etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica