Retinoblastom (gliom al retinei)

[Gliom al retinei]

Tumoră malignă dezvoltată pe seama retinoblastelor, celule precursoare ale fotoreceptorilor retinei.

Retinoblastomul este o tumoră rară ce afectează îndeosebi copiii către vârsta de 18 luni si poate sa fie de origine ereditară sau nu .

Un retinoblastom se manifestă adesea printr-o leucocorie (pupilă albă) foarte întinsă,  rar el provoacă un strabism sau o creşterea în volum a ochiului.

Tratamentul constă în îndepărtarea ochiului afectat (enucleare) dacă tumora este mare şi înlocuirea lui cu o proteză oculară. Radioterapia poate fi utilizată fie pentru evitarea unei enucleeri a ambilor ochi, fie în completarea tratamentului dacă tumora a invadat papila. Chimioterapia nu este indicată decât dacă este invadată coroida.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica