Retentie intrauterina

Reţinere în uter după o falsă naştere, după o întrerupere voluntară a sarcinii  sau după naştere, a unor resturi ovulare sau a anexelor embrionare în totalitate sau parţial (placenta, vezicula ombilicală, amniosul, alantoida).

In cazul unei false naşteri se vorbeşte şi de retenţie ovulară iar după o naştere de retenţie placentară. O retenţie placentară necesită o delivrenţă artificială prin revizie uterină. Dacă retenţia este parţială prezenţa restu­rilor placentare nu este decelată întotdeauna, uterul nu se mai contracta complet şi poate antrena hemo­ragii (metroragii) şi uneori o infecţie (endometrită, salpingită), provocând febră şi dureri.

Tratamentul unei retenţii intrauterine este de cele mai multe ori chirurgical (chiuretaj aspirativ), dar mai poate face apel şi la medicamente care provoacă contracţiile uterine şi permit atunci expulzia resturilor uterine.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie