Retentie intrauterina

Reţinere în uter după o falsă naştere, după o întrerupere voluntară a sarcinii  sau după naştere, a unor resturi ovulare sau a anexelor embrionare în totalitate sau parţial (placenta, vezicula ombilicală, amniosul, alantoida).

In cazul unei false naşteri se vorbeşte şi de retenţie ovulară iar după o naştere de retenţie placentară. O retenţie placentară necesită o delivrenţă artificială prin revizie uterină. Dacă retenţia este parţială prezenţa restu­rilor placentare nu este decelată întotdeauna, uterul nu se mai contracta complet şi poate antrena hemo­ragii (metroragii) şi uneori o infecţie (endometrită, salpingită), provocând febră şi dureri.

Tratamentul unei retenţii intrauterine este de cele mai multe ori chirurgical (chiuretaj aspirativ), dar mai poate face apel şi la medicamente care provoacă contracţiile uterine şi permit atunci expulzia resturilor uterine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.