Retentie de urina

Imposibilitate de a satisface necesitatea de golire a vezicii.

Retenţia de urină poate fi completă sau incompletă.

Retenţia completa de urină este provocată de cele mai multe ori de un adenom al prostatei la bărbat şi la femeie de o tulburare neurologică sau sfincteriană. Apare brusc, nevoia de a urina este „urgenta”  vezica este tensio­nată, dureroasă şi palpabilă (glob vezical). Această retenţie impune un sondaj vezical evacuator pe cale uretrală sau prin aplicarea unui cateter vezical suprapubian urmata apoi căutarea cauzei ce a dondus la blocaj.

Retenţia incompletă de urină are uneori o origine neuro­logică (legată de un diabet sau consecutivă unei rahianestezii) ori obstructivă (îngustare a colului vezical, un calcul sau un cancer al prostatei, un fibrom uterin). Semne ale acesteia sunt tulburări de micţiune : micţiuni apropiate în timp unele de altele, jet slab al urinei, senzaţie de golire vezicală incompletă, uneori incontinenţă sau infecţie urinară.

Tratamentul este cel al cauzei retenţiei de urină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica