Respirator

Aparat care insuflă un amestec de aer şi oxigen în plămânii pacientului care din cauza unei insuficienţe respiratorii nu mai poate să inspire singur suficient aer din exterior.

Respiratoarele cuprind diferite tipuri de aparate avand la baza acelasi principiu de functionare. O sursă furnizează un gaz al cărui debit este fracţionat în volume elementare prestabilite. Fiecare volum elementar este administrat prin intermediul unei sonde de intubaţie (tub introdus în trahee), cu o presiune suficientă pentru a dilata pieptul pacientului şi a provoca o inspiraţie; expiraţia este spontană, deoarece elasticitatea cuştii toracice îi permite să-şi reia volumul iniţial. Volumul plămânilor este menţinut apropiat de cel normal printr-o presiune respiratorie pozitivă (egală sau mai mare decât presiunea atmosferică).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica