Rendu-Osler (boală a lui)

[angiomatoză hemoragică, telangiectazie hemo­ragică ereditară]

Boală ereditară carac­terizată prin mici malformaţii vasculare diseminate.

Boala debutează între 10 şi 20 de ani prin sângerări repetate ale nasului şi gingiilor. După pubertate apar telangiectaziile care predomină pe pielea feţei, pe spatele mâinilor şi pe mucoasele gurii, nasului şi faringelui. Evoluţia se face prin pusee însoţite uneori de hemoragii repetate responsabile de anemie prin carenţă în fier.

Tratamentul este paliativ şi cuprinde corectarea anemiei prin prescrierea de fier şi distrugerea prin electrocoagulare a leziunilor hemoragice pe măsură ce acestea apar. Prognosticul este în funcţie de localizarea hemoragiilor.  In cazul hemoragiilor digestive şi cerebrale trata­mentului este specific urgentelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica