Regurgitare

Scoatere spontană de conţinut alimentar din stomac pe gură fără a fi vorba de un efort de a voma.

Regurgitarea este deosebită de refluxul zis gastroeso­fagian de lichide acide spre esofag, din cauza unei inconti­nenţe a sfincterului inferior al acestuia.

Normală în primele luni de viaţă (însoţită uneori de emisia de aer ) regurgitarea Ia adult indica prezenţa unui obstacol la înaintarea ali­mentelor la nivelul esofagului sau al stomacului. Ea este cauzată cel mai frecvent de o îngustare a conductului digestiv, de o tulburare motorie a esofagului sau de o tumoră a stomacului. Regurgitarea dispare după tratarea cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica