Refluxul gastroesofagian

Regurgitare a conţinutului acid al stomacului în esofag.

Un reflux gastroesofagian este provocat de o incontinenţă a sfincterului inferior al esofagului a cărei

cauză o constituie cel mai frecvent o hernie hiatală (trecerea a unei părţi de stomac în torace).

Refluxul gastroesofagian provoacă o senzaţie de arsură în golul stomacului, iradiind în spatele sternului. Durerea survine după masă si este declanşată de flexia corpului în faţă şi dispare atunci când subiectul se îndreaptă , semnul numit al „şiretului de pantof”. In caz de hernie hiatală arsurile apar de asemenea în poziţie culcată sau în cursul eforturilor de împingere abdominală.

Tratamentul constă în evitarea meselor abundente, a băuturilor efervescente, în reducerea a obezităţii existente şi în combaterea acidităţii gastrice cu medicamente antiacide.

Dacă refluxul persistă şi dacă este foarte deranjant este posibil să se recurgă la o tehnică chirurgicală, fundoplicatura. Aceasta constă în înfăşurarea fundusului (partea superioară a stomacului situată imediat sub diafragm) în jurul esofagului inferior pentru a crea o valvă antireflux între esofag şi stomac.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: