Reflux vezico-uretero-renal

Urcare a urinei din vezică înspre ureteră şi spre rinichi.

Un reflux vezico-uretero-renal, denumit în mod curent reflux de urină, este cauzat de o malformaţie a dispozitivului antireflux ureterovezical care în mod normal  nu lasa ca urina conţinută în vezică să reflueze înspre ureteră.

Un reflux vezico-uretero-renal conduce la dureri lombare ascendente în cursul micţiunii si poate predispune la infecţii urinare (ex. cistite, pielonefrite).

Tratamentul este de cele mai multe ori cel chirurgical.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos