Reflux vezico-uretero-renal

Urcare a urinei din vezică înspre ureteră şi spre rinichi.

Un reflux vezico-uretero-renal, denumit în mod curent reflux de urină, este cauzat de o malformaţie a dispozitivului antireflux ureterovezical care în mod normal  nu lasa ca urina conţinută în vezică să reflueze înspre ureteră.

Un reflux vezico-uretero-renal conduce la dureri lombare ascendente în cursul micţiunii si poate predispune la infecţii urinare (ex. cistite, pielonefrite).

Tratamentul este de cele mai multe ori cel chirurgical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica