Rectosigmoidoscopie

Examen care permite explorarea vizuală a pereţilor rectului (rectoscopie), a colo­nului sigmoid (sigmoidoscopie) şi a părţii joase a colonului stâng.

Acest examen tinde să fie înlocuit cu coloscopia totală (explorarea, prin aceeaşi tehnică, a totali­tăţii colonului), atât pentru examenele în scop diagnostic, cât şi pentru depistarea sistematică a tumorilor rectocolice benigne şi maligne.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie