Rectosigmoidoscopie

Examen care permite explorarea vizuală a pereţilor rectului (rectoscopie), a colo­nului sigmoid (sigmoidoscopie) şi a părţii joase a colonului stâng.

Acest examen tinde să fie înlocuit cu coloscopia totală (explorarea, prin aceeaşi tehnică, a totali­tăţii colonului), atât pentru examenele în scop diagnostic, cât şi pentru depistarea sistematică a tumorilor rectocolice benigne şi maligne.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.