Rectoscopie

Examen care permite explorarea vizu­ală a pereţilor rectului.

Rectoscopiei este indicata in cazul durerilor anorectale, hemoroizilor, hemoragiilor rectale, tulburări ale tranzitului intestinal.

O rectoscopie constă în introducerea prin anus în rect a unui endoscop rigid denumit rectoscop (un tub cu lun­gimea dc 25 centimetri şi cu diametrul de 1,5 centimetri, dotat cu un sistem optic). Sunt posibile biopsiile (prelevări de ţesut rectal).

Pacientului trebuie să se administreze în seara din ajunul examenului o spălătură iar cu două ore înaintea examenului se efectuează o a doua spălătură astfel ca rectul să fie golit şi curat. Nu este necesar ca examenul să fie realizat pe nemâncate. Rectoscopia se practică fără anestezie. O recto­scopie durează câteva minute, nu este dureroasă şi nu antrenează nici un efect secundar.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica