Rectita (proctita)

[proctita]

Inflamaţie, acută sau cronică, a mucoasei rectale.

O rectită poate avea o origine foarte diversă îndeosebi infecţioasă (gonococie), parazitară (ambiază, bilharzioză) sau medicală (supozitoare, iradiere) si este însoţită adesea de leziuni ale colonului

Ea este fie o manifestare izolată sau asociată cu o altă afecţiune inflamatorie (rectocolită hemoragică, boala lui Crohn).

Boala se manifestă prin dureri rectale, falsa necesitate de a defeca, emisii anale sângerânde sau purulente, o diaree, o alterare mai mult sau mai puţin marcată a stării generale, febră.

Un examen proctologic (tuşeu rectal, anuscopie şi rectoscopie), asociat cu o coloscopie, permite evaluarea afectiunii şi prelevarea unor eşantioane pentru a stabili cauza. Examenul determină alegerea tratamentului ce poate consta in administrarea de antibiotice, de antiparazitare, de antiinflamatoare sau supri­marea factorului favorizant sau declanşant. In cea mai mare parte a cazurilor rectită este vindecată definitiv, boala lui Crohn, rectocolită hemoragică şi urmările unei iradieri necesită un tratament de lungă durata.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica