Recesiv /a

Se spune despre o genă sau despre un caracter ereditar care trebuie să fie transmis şi de mamă şi de tată pentru a se manifesta la copil. Termenul se foloseşte în opoziţie cu dominant(ă) şi califică adesea, prin extensie, modul de transmisie a unei boli.

In momentul fecundaţiei jumătate din cromozomi provin de la tată iar cealaltă jumătate de la mamă, gena trebuie să fie transmisă prin cromozomii ambilor părinţi pentru a se manifesta la copil.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos