Raze X ( radiatii X )

[radiatii X]

Unde electromagnetice utilizate în medicină pentru proprietăţile lor de pătrundere prin mate­ria vie şi pentru proprietăţile lor terapeutice.

Aplicaţiile medi­cale ale razelor X sunt in domeniul radiologiei conven­ţionale şi al tomodensitometriei (scaner cu raze X) si au drept scop vizualizarea organelor;  sunt utilizate  si în radioterapia externă insa sunt preferate radiaţii mai energetice (cobaltoterapia).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica