Radioterapie metabolica

Metodă terape­utică ce constă în administrarea unui medicament care conţine un element radioactiv destinat fixării lui într-un ţesut sau într-un organ care trebuie iradiat selectiv în scop terapeutic.

Iodul radioactiv – iod 131 este utilizat în tratamentul bolilor glandei tiroide.

Fosforul 32 este utilizat în tratamentul sindroamelor mieloproliferative (producere excesivă de celule sangvine de către măduva osoasă), a poliglobuliei primi­tive (boala lui Vaquez). Stronţiul 89, fosfonaţii marcaţi cu reniu 186 sau cu samariu 153 sunt utilizaţi pentru atenu­area durerilor din cadrul metastazelor osoase ale cancerelor de prostata atunci când hormonoterapia nu mai este eficace. Ytriul 90, reniul 186 sau erbiul 169 sunt injectaţi sub forma unor soluţii coloidale în articulaţii cu scopul de a evita distrugerea lor prin fenomene inflamatorii severe (sinoviorteza radioactivă utilizată în tra­tamentul poliartritei reumatoide). Metaiodobenzil-guanidina marcată cu iod 131 este întrebuinţată în tratamentul paliativ al unor tumori ale glandei medulosuprarenale de natură malignă cu metastaze viscerale sau osoase şi în cel al neuroblastoamelor inoperabile sau rezistente la chimioterapie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.